На засіданні робочої групи підкомітету з питань виборів і референдумів Комітету з питань правової політики та правосуддя презентовано результати дослідження «Досвід застосування місцевого референдуму в Україні як складової місцевої демократії».


Захід, організований Лабораторією законодавчих ініціатив спільно зі співголовою підкомітету з питань виборів і референдумів Олександром Черненком у рамках Програми USAІD «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа, відбувся у Чернігові.


Зазначене дослідження стосувалось практики ініціювання та проведення місцевих референдумів в Україні з 1991-го по 2012 рік (протягом дії Закону «Про всеукраїнський та місцеві референдуми» №1286-12 від 03 липня 1991 року). В рамках дослідження було проаналізовано документи, надані обласними радами та державними архівними установами.


Під час засідання робочої групи експертами Українського незалежного центру політичних досліджень також було презентовано доповідь на тему «Правове забезпечення механізмів місцевої демократії», підготовлену в рамках проекту USAІD «Громадяни в дії».


За повідомленням Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.