Двом бійцям із Вінниці, які втратили нижні кінцівки під час захисту країни на Донбасі, придбано квартири за державні кошти.

 

Як пояснив головний спеціаліст сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО у Вінницькій області Олег Дмитрійчук, їхня структура є розпорядником державних коштів на місцях у реалізації п'яти програм. Кожна із них спрямована на підтримку тих, хто протистоїть російсько-терористичним військам на сході нашої держави. Однією із програм передбачено придбання житла для окремої категорії бійців -- тих, які втратили нижні кінцівки і не мають можливості самостійно пересуватися. Торік трьом таким інвалідам держава придбала житло у Вінниці. Нинішнього року закупили дві квартири. За словами пана Дмитрійчука, зараз триває оформлення документів на право власності житла. Після завершення процедури бійцям урочисто вручать ключі.

 

-- Хлопці не одружені, для них придбали однокімнатні помешкання, -- каже співрозмовник. -- Обидві квартири -- в одному з нових будинків. Утеплено фасад, встановлено металопластикові вікна, індивідуальне опалення.

 

Для ще трьох поранених придбано протези, стільки ж бійців перебувають на лікуванні з подальшим протезуванням. Санаторно-курортне лікування оплатили для 23 інвалідів і 185 учасників АТО.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України