Саївська ЗОШ І—ІІІ ступенів, що у П’ятихатському районі Дніпропетровської області, від самого початку воєнних подій на сході бере активну участь у волонтерській роботі. За ці два з половиною року учні всіх класів, а також дружний колектив педагогів і технічних працівників на чолі з директором Світланою Конюшенко зібрали і переправили нашим хлопцям цілі гори круп, чималу кількість домашньої консервації, варення, згущеного молока, чаю, цукру, легких, мов пух, пиріжків та інших продуктів. Крім цього, щоразу, коли очікується відправка допомоги нашим бійцям, у цій школі заздалегідь пишуть листи українським воїнам, малюють малюнки, зігріті теплом дитячих душ.

 


От і цього разу до Дня Збройних Сил України у Саївській ЗОШ знову готували передачу для волонтерів, які їхатимуть у зону АТО. Адже цей щирий вантаж частинами залишатимуть на різних блокпостах. На кожному пакунку рівним учительським почерком написано: «Від педагогів та учнів Саївської школи», і тільки в одному з них — мапа України, розмальована дітьми. На ній — зворушливі слова: «Милі наші солдатики! Вас вітають учні 2-го класу Саївської школи. Повертайтесь живими! Ми вас любимо!»


Тож не дивно, що цей навчальний заклад було відзначено грамотою керівництва П’ятихатського району «За значний внесок у надання допомоги воїнам-захисникам, благодійну волонтерську та виховну діяльність, спрямовану на формування у школярів патріотизму та любові до Батьківщини».

Дніпропетровська область.


Фото надане автором.