…Мова про депутата міської ради і колишнього Енергодарського міського голову Івана Морщавку. Прокуратура висунула йому підозри по двох епізодах. Перший пов'язаний з тим, що І. Морщавка накинувся чи нібито накинувся на керівницю дитсадочка, куди прийшов з перевіркою. Його тоді розлютили неякісні овочі в раціоні вихованців. Завідувачка та інші працівники закладу написали відповідні заяви, які сам депутат називає політичним замовленням.

 

Щодо другого епізоду, то стався він під об'єктивами телекамер у стінах міськради ще 14 квітня. Тоді під час виступу колишнього міського голови з вимогою звернення до правоохоронців через злочинні, на його думку, дії керівників комунальних підприємств, невідомий активіст облив І. Морщавку зеленкою. Оголосили перерву і, через відсутність будь-якої реакції правоохоронців на дії кривдника, скривджений почав діяти сам. Вже у коридорі І. Морщавка відправив згаданого активіста у нокдаун.

 

Щодо дій прокуратури стосовно колишнього міського голови, то вони мотивуються порушенням депутатом умов домашнього арешту, визначеного йому судом ще у жовтні. Адже Іван Морщавка відвідав скорботні заходи у місті, присвячені річниці Голодомору.

 

Словом, депутата затримали і доправили до суду прямо із медичного закладу, де він перебував на стаціонарному лікуванні. Сам 70-річний хуліган оголосив голодування в Запорізькому СІЗО, де він нині перебуває під вартою.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запорізька область.

 

Голос України