Міжнародна конференція з такою назвою проходить в обласному центрі вже не вперше і збирає теоретиків та практиків в галузі державної служби, місцевого самоврядування. Цьогорічна зустріч була присвячена 25-й річниці референдуму на підтвердження Акту про незалежність України.

 

Серед ключових питань обговорення - проблеми децентралізації та особливості формування і розвитку об'єднаних територіальних громад, реформування інститутів публічного управління тощо.

 

Відкрив дискусії завідувач кафедри Ніжинського державного університету імені М.Гоголя, професор Євген Луняк, аналізуючи діяльність графа Андрія Розумовського в контексті європейської дипломатії. А представник німецького Фонду Ганса Зайделя Даніель Зайберлінг мовив про ефективне управління як запоруку сталого розвитку територій.

 

Заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Романова наголосила, що саме від діяльності місцевого самоврядування залежить сприйняття громадянами держави. Міські та сільські голови, керівники структур самоврядування дискутували, набиралися досвіду під егідою патрона конференції - останнього гетьмана України.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігів.

 

Голос України