Національний автопробіг "На запчастини - тільки машини!" провела у п'ятницю в Івано-Франківську всеукраїнська коаліція громадських організацій з протидії торгівлі людьми.

 

Фото
із сайту ОДА.

 

"Прикарпаття є тією областю, де велика кількість людей у пошуках кращої долі часто вирушає за межі країни. Саме там на них чекає найбільша небезпека - тенета рабства, з яких вирватися буває вкрай тяжко. Тому дуже важливо дбати про власну безпеку, аби не стати жертвою торгівців людьми", - сказав на відкритті автопробігу заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічняк. За його словами, офіційно в області є 18 осіб зі статусом потерпілих від торгівлі людьми.

 

Від облдержадміністрації автопробіг вирушив до пункту прийому візових анкет, де волонтери роздавали людям інформаційні буклети, інформували про ризики, що можуть трапитися з ними під час пошуку роботи за кордоном, та радили, як подбати про власну безпеку.

 

Захід відбувся за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міжнародної організації з міграції в Україні та під патронатом ОДА.

 

Тарас ТКАЧУК.

 

Івано-Франківськ.

 

Голос України