Депутати Дніпропетровської обласної ради прийняли звернення до Кабінету Міністрів і НКРЕ України, у якому попросили їх закликати газові служби бути коректнішими. Йдеться про встановлення будинкових приладів обліку споживання природного газу.

 

На думку мешканців багатоповерхівок, це несправедливо й неправильно, коли споживання газу «розкидається» порівну на всі квартири, де немає індивідуальних лічильників. На Дніпропетровщині нав’язування будинкових лічильників газовими компаніями спричинило масові протести людей і відмови від таких приладів. У відповідь компанії почали відключати будинки від блакитного палива.


Депутатський корпус області попросив Кабмін і НКРЕ вплинути на газові компанії, щоб вони не відключали «незгодні» будинки, а вели роз’яснювальну роботу серед населення.


Тим часом в області вирішили також перевірити якість газу. «На цю тему мало хто говорить, а дарма. Якість газу викликає великі сумніви», — коментує ситуацію заступник голови обласної ради Мгер Куюмчян. Якість блакитного палива, що надходить до будинків дніпропетровчан, перевірятиме тимчасова комісія із депутатів обласної ради. Як каже Мгер Куюмчян, наш газ «живе» за «ГОСТ» радянського періоду, що встановив калорійність природного газу в межах 7600 кілокалорій на кубометр, тоді як у країнах ЄС вона на 30—40 відсотків вища.

Дніпропетровська область.