Відвідати напередодні Дня Святого Миколая і Новорічних свят всі дитячі будинки Луганщини планують волонтери з Вінниці. Разом з ними їде багаторічний виконавець ролі Діда Мороза працівник палацу мистецтв "Зоря" Олександр Шемет.

 

-- Вдень вітатимемо дітей, а увечері -- військових, -- каже пан Олександр. -- Я вже попередив багатьох з них, щоб вчили вірші, інакше можуть залишитися без подарунка. Розважальні новорічні програми для дітей будуть обов'язкові. Так само, як гра у їстівні шашки.

 

За словами волонтера мистецької сотні "Гайдамаки" Олександра Попова, разом з ними їдуть артисти з Вінниці і Хмельницького -- Алла Мигай, Марина Українець та Віктор Шайда. Першою зупинкою буде місто Щастя, а далі -- населені пункти, де є дитячі будинки. Крім того, передбачено зупинки у селах Трьохізбенка та Перемога. У цих постраждалих від обстрілів населених пунктах діток зберуть на свято у сільській раді. Волонтер каже, що не везуть з собою вживаних речей та старих іграшок.

 

-- Імбирні пряники у формі ялинки, солодощі, спечені у домашніх умовах волонтерами, а також цукерки -- це те, що отримають діти, -- пояснив Олександр Попов. -- Маємо також п'ятсот нових оригінальних іграшок, що їх передала китайська діаспора.

 

Волонтер Андрій Нечипорук, який десятки разів побував у зоні АТО, наголосив, що обов'язково заїдуть до дітей у Красногорівку та Мар'їнку. "Ми їм обіцяли під час попередньої зустрічі, -- наголошує пан Андрій. -- Провідаємо бійців у так званій сірій зоні. Це шахта Бутівка, Опитне та Водяне. Для них веземо теплі речі, продукти харчування, ліки, нині особливо потрібні антивірусні препарати. Наша поїздка розпочнеться 15 грудня, приймаємо персональні посилки, які передаємо з рук в руки".

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України