У разі затвердження Законом України «Про державний бюджет на 2017 рік» нових соціальних стандартів кошторисну вартість пробного ЗНО у 2017-му може бути змінено. Таке попередження з’явилося на сайті Київського регіонального центру оцінювання якості освіти.


На сьогодні затверджена вартість тренувального ЗНО для наступної вступної кампанії становить (принаймні поки що) 120 гривень з кожного предмета. У разі неявки учасника ці кошти не повертають.


Під час проведення пробного ЗНО абітурієнти матимуть можливість ознайомитися із процедурою проведення тестування та виконати завдання, що будуть максимально наближені до тих, які їм запропонують під час основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання. Після виконання сертифікаційних робіт усім учасникам пробного ЗНО видадуть тестовий зошит із відповідями на завдання та схемами підрахунку балів.


Нагадаємо, що реєстрація на тренувальне тестування розпочнеться 10 та завершиться 31 січня. Вона відбувається в онлайн-режимі на сторінках веб-сайтів регіональних центрів оцінювання якості освіти. Так, для проходження пробного ЗНО у столиці, а також Київській, Черкаській та Чернігівській     областях необхідно зареєструватися через веб-сайт Київського регіонального центру оцінювання якості освіти 
(www.kіevtest.org.ua).


Пробне ЗНО з української мови і літератури відбудеться 1 квітня. Тестування з інших предметів, зокрема біології, географії, історії України, математики, фізики, хімії, а також з англійської, німецької, іспанської, французької та російської мов  проведуть 8 квітня. Тому кожен з учасників пробного ЗНО матиме можливість скласти його щонайбільше з двох дисциплін — української мови й літератури та ще одного предмета на вибір.
Запрошення на пробне ЗНО, в якому буде вказано інформацію про пункт та час проведення тестування, його учасники зможуть роздрукувати з власної персональної сторінки на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.


Вл. інф.