Відвідати напередодні Дня Святого Миколая і Новорічних свят усі дитячі будинки Луганщини планують волонтери з Вінниці. Разом з ними їде багаторічний виконавець ролі Діда Мороза, працівник Палацу мистецтв «Зоря» Олександр Шемет.


— Вдень вітатимемо дітей, а ввечері — військових, — каже Олександр. — Я вже попередив багатьох з них, щоб вчили вірші, інакше можуть залишитися без подарунка. Розважальні новорічні програми для дітей будуть обов’язкові. Так само, як і гра у їстівні шашки.


За словами волонтера мистецької сотні «Гайдамаки» Олександра Попова, разом з ними їдуть артисти з Вінниці і Хмельницького — Алла Мигай, Марина Українець та Віктор Шайда. Першою зупинкою буде місто Щастя, а далі — населені пункти, де є дитячі будинки. Крім того, передбачено зупинки у селах Трьохізбенка та Перемога. У цих постраждалих від обстрілів населених пунктах діток зберуть на свято у сільській раді. Волонтер каже, що не везуть з собою вживаних речей та старих іграшок.


— Імбирні пряники у формі ялинки, солодощі, спечені у домашніх умовах волонтерами, а також цукерки — це те, що отримають діти, — пояснив Олександр Попов. — Маємо також п’ятсот нових оригінальних іграшок, які передала китайська діаспора.


Волонтер Андрій Нечипорук, який десятки разів побував у зоні АТО, наголосив, що обов’язково заїдуть до дітей у Красногорівку та Мар’їнку. «Ми їм обіцяли під час попередньої зустрічі, — наголошує Андрій. — Провідаємо бійців у сірій зоні. Це шахта Бутовка, Опитне та Водяне. Для них веземо теплі речі, продукти харчування, ліки, противірусні препарати. Наша поїздка розпочнеться 15 грудня, приймаємо персональні посилки, які передаємо з рук у руки».

 

Вінницька область.