Цього року День Збройних Сил України у Запоріжжі став справжнім святом. Відбулася ціла низка заходів, присвячених нашим воїнам. Зокрема, закладено перший камінь будівництва двох десятиповерхівок у Південному мікрорайоні міста. Так розпочато історію житлового комплексу «Ветеран». Для його підтримки міський бюджет вже запланував виділити 4,2 мільйона гривень під програму молодіжного кредитування. Усе інше бере на себе забудовник.

 


За словами народного депутата, заступника голови Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і ЖКГ Петра Сабашука, «комплекс дасть можливість учасникам бойових дій та ветеранам війни, молодим сім’ям і переселенцям отримати власне житло на пільгових умовах».


Голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль вважає, що «головний позитив програми будівництва — зменшення собівартості житла за рахунок урегулювання бюджетних дотацій. Насамперед ідеться про закладення цих витрат у бюджети міста та області, а також створення зручної програми кредитування».


Варто додати, що плани на наступний рік — 100 нових квартир, а після завершення будівництва обіцяють 500 нових осель. Згадана будова дасть змогу хоча б частково розв’язати житлові проблеми городян. Яких, додамо, тільки в офіційній квартирній черзі майже 13 тисяч осіб. Із них 34 сім’ї, в яких п’ять і більше дітей, 219 родин, де виховуються діти-сироти, 101 учасник АТО, п’ять сімей загиблих на Донбасі захисників, дев’ять — покалічених там же бійців, 200 учасників війни в Афганістані, 161 ліквідатор аварії на ЧАЕС.

Запоріжжя.