Підполковник  поліції Юрій Оруджев — нині начальник служби озброєння батальйону «Миротворець». Війна для нього почалася з 2014 року. Підполковник каже: «Мій обов’язок чоловіка — захищати свій дім і Вітчизну». Він став заступником командира батальйону «Київщина».

 

На знімку : житловий комплекс «Софія Київська» у Софіївській Борщагівці поруч з Києвом, тут багато молодих мам.


2014-го зайшли у Сватове Луганської області. Відтоді протягом двох із половиною років більше часу провів на війні, ніж удома. Найдовша ротація — 7 місяців безперервно у зоні АТО. І саме у цей час сталася радісна подія — 2015 року Юрій поновився у черзі на житло, а нещодавно отримав квартиру від МВС. Дружина Тетяна займалась тут документами, а він воював. Підполковник поліції вважає: війна об’єднала начальників і підлеглих. Люди стали добрішими.

 

 

Цьогоріч 157 квартир житлового комплексу «Софія Київська» (його вже введено в експлуатацію), розташованого у Софіївській Борщагівці на Київщині, стали державною власністю. З них 60 придбало МВС, а 97 — МОУ. Президент України Петро Порошенко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та міністр оборони Степан Полторак були присутні при передачі сертифікатів і ключів новим власникам.

 

 На знімку : підполковник поліції Юрій Оруджев   також співає в церковному хорі.


«Ми виграли тендер, тому що наша пропозиція була найактуальнішою для такого випадку, — коментує державну закупівлю забудовник. — Адже за поставлену ціну ми запропонували не голі стіни, а квартири з ремонтом та всіма комунікаціями в утеплених цегляних будинках з оформленими правовстановлюючими документами». А взагалі, наприклад, у Міністерстві оборони України у 2013 році квартири отримали 365 сімей, у 2014-му — 701, у 2015-му — 889. Проте, враховуючи непередбачувану ситуацію на сході, черга лише зростає... Нині в черзі на отримання житла перебуває понад 44 тисячі військовослужбовців.

 

 На знімку : підполковник з портретом доньки Насті, відомою акторкою комік-групи

 

Підполковник поліції Юрій Оруджев розповідає, що отримав двокімнатну квартиру площею 66 квадратних метрів з ремонтом. Світло, тепло, газ — все підведене, все працює. Живе тут із родиною уже півроку.


Юрій каже, що квартири від МВС тут отримали чотири вдови загиблих бійців, а також багато пенсіонерів. Один із них, ветеран пожежної служби Сергій Овчинніков, 25 років стояв у черзі. І ось отримали з дружиною однокімнатну квартиру. Під час заселення прийшли будівельники, запитали, чи всім задоволені, чи потрібно щось доробити. Працівники ЖЕКу теж розуміють війну: намагаються допомогти захисникам, чим можуть.


Тим часом батальйон «Миротворець» продовжує нести службу в АТО. Нещодавно затримали п’ятьох небезпечних бандитів. Та все ж підполковник мріє, щоб скоріше закінчилась війна і він мав змогу взяти відпустку й провести її цілком і повністю зі своєю сім’єю.

 



На знімку:  підполковник поліції Юрій Оруджев із бойовим побратимом Олегом Крижанівським.


Фото автора.