У суботу на ніч село Ганнівка Верхньодніпровського району Дніпропетровської області облетіла страшна звістка – 74-річна односельчанка задушила двох правнуків, після чого сама повісилась. За інформацією сільського голови Юрія Сидоренка, онук бабці, котрий проживав у неї разом зі своїми дітьми – 4-річним сином і 3-річною донькою, вдень поїхав із села у справах, а коли увечері повернувся, застав їх вдома ще теплими. Реанімаційні заходи нічого не дали – діти були вже не живі.

 

Розшуки господині дому увінчалися ще однією трагічною знахідкою – жінка повісилась у кочегарці, залишивши посмертну записку. В ній вона просила пробачення у своїх рідних і повідомила, що вже давно вирішила осиротить малих діток, щоб вони не були тягарем для батька, себто її онука.

 

Онук сам виховував своїх дітей, бо його дружина, будучи з ним у шлюбі, зійшлась з іншим чоловіком, недавно народила від того дитину. Батьки поділили дітей (йому – сина, їй – доньку), але недавно жінка попросила чоловіка тимчасово забрати до себе і дівчинку, поки підросте її немовля.

 

Чому так вчинила жінка, котра у свій час працювала головним бухгалтером сільської ради, ніколи нічого поганого нікому з односельців не зробила? На це запитання навряд чи хтось відповість.

 

Олена ЧЕРНЯВСЬКА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України