Запорізький апеляційний суд випустив з-під варти екс-міського голову Енергодара та чинного депутата Енергодарської міської ради Івана Морщавку.

 

Нагадаємо читачеві, що 30 листопада І. Морщавку як злісного хулігана було доправлено до СІЗО. Депутат, якого ще в квітні під час виступу з трибуни сесії облив зеленкою приїжджий із Дніпра тітушка, з жовтня перебував під домашнім арештом. Адже під час згаданих подій із зеленкою, так і не дочекавшись хоч якоїсь реакції правоохоронців, Морщавка сам вдарив свого кривдника. Той, до речі, раніше судимий, успішно доїхав до Дніпра і лише через півтора місяці поскаржився на погіршення стану свого здоров'я через побої. Пізніше з'явилася заява завідувачки одного із дитсадків Енергодара. Буцімто депутат під час перевірки якості харчування дітей і її вдарив.

 

Отже, під час свого домашнього арешту депутат побував на скорботних заходах до Дня пам'яті жертв Голодомору в Енергодарі. А це означає, що він порушив режим і вимагає більш жорстких до себе заходів. Тому забрали 70-річного чоловіка з лікарняного стаціонару і -- транзитом через суд -- прямісінько до СІЗО.

 

Іван Морщавка, який пережив три інфаркти і навіть операцію на серці, оголосив про голодування. Під стінами Запорізького апеляційного суду в понеділок відбулася акція протесту. Учасниками якої стали активісти, які й розпочали Майдан 2013 року в Запоріжжі... До захисту екс-очільника міста долучився і народний депутат кількох попередніх скликань Юрій Кармазін. Згідно з його відкритою заявою до керівництва держави та правоохоронних органів, переслідування Івана Морщавки -- це помста місцевого господарсько-адмінстративного "бомонду" за розкриття енергодарськими активістами (зокрема й Іваном Морщавкою) незаконних оборудок і чиновників, і посадовців ЗАЕС.

 

Зрештою, Апеляційний суд знайшов підстави задовольнити скаргу адвокатів І. Морщавки. Із СІЗО його відразу доправили до лікарні -- звільнений потребує кваліфікованої медичної допомоги.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України