У Херсонській міськраді — бурхливі дискусії з приводу «тендерного конфлікту». Цьогоріч депутати міськради під приводом боротьби зі зловживаннями та корупцією зменшили суму бюджетних коштів, на яку можна закуповувати товари та послуги без відкритих торгів, з двохсот до тридцяти тисяч гривень.


Закупівлі одразу ж «загальмували» через відсутність заявок на участь у тендерах чи відмови учасників виконувати угоди купівлі-продажу за встановленими цінами. Як наслідок — «зависли» понад сорок відсотків коштів муніципальної скарбниці, що мали піти на ремонт житла та благоустрій, і десять відсотків коштів для потреб освітян, а це — понад п’ять мільйонів гривень. Тож міськрада Херсона самокритично переглянула власне рішення, повернувши «планку» безтендерних закупівель до попередніх двохсот тисяч гривень.


Із 46 депутатів за це висловилися 30, ще дев’ять були проти, решта — утрималися чи не голосували взагалі. Однак проти збільшення мінімуму різко виступили члени громадської ради, пообіцявши оскаржити рішення у суді. Тож крапку в дискусії ставити зарано. Але за будь-яких обставин усі «завислі» кошти використати за прямим призначенням не вийде — до кінця календарного року залишилося обмаль часу.

Херсон.