Хор музичного училища імені Майбороди, а також небайдужі запоріжці зібралися в Історико-архітектурному комплексі "Запорозька Січ" і під відкритим небом -- на тлі панорами Дніпра й Дніпрогесу заспівали "Гей, соколи" та низку інших народних пісень.

 

Тут варто розповісти передісторію події. А вона така. 13 листопада -- до 83 річниці "Запоріжсталі" -- один із запорізьких телеканалів вирішив привітати підприємство незвичним способом. А саме організацією флешмобу (на базі вже згаданого хору) зі співом на залізничному вокзалі обласного центру неофіційного гімну Запоріжжя -- пісні із кінофільму "Весна на Зарічній вулиці". Пролунала вона російською і поступово почала завойовувати Інтернет. Тим паче що "там, де треба", запорізьку ініціативу оцінили по-своєму. Пішла хвиля... Зокрема у великих наших містах, включаючи й столицю (а особливо активно на окупованих територіях) співали радянські пісні російською, а в кількох населених пунктах Росії, починаючи з Москви -- українською. Демонструючи в такий спосіб "палку дружбу до останнього".

 

І ось тепер запорізькі виконавці, які й у думках не мали, яку хвилю підніме їхня акція 13 листопада, проспівали вже українські пісні. Яка цього разу буде відповідь путінського "Агітпропу", стане зрозуміло вже ближчими днями.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України