Хор музичного училища імені Майбороди, а також небайдужі городяни зібралися в Історико-архітектурному комплексі «Запорозька Січ» і просто неба — на тлі панорами Дніпра й Дніпрогесу заспівали «Гей, соколи» та низку інших народних пісень.


Тут варто розповісти передісторію події. А вона така. 13 листопада — до 83-ї річниці «Запоріжсталі» — один із запорізьких телеканалів вирішив поздоровити підприємство незвичним способом. А саме організацією флешмобу (на базі вже згаданого хору) зі співом на залізничному вокзалі обласного центру неофіційного гімну Запоріжжя — пісні із кінофільму «Весна на Зарічній вулиці». Пролунала вона російською і поступово почала завойовувати Інтернет. Тим більше, що «там, де треба», запорізьку ініціативу оцінили по-своєму. Пішла хвиля... Зокрема, у великих наших містах, включаючи й столицю (а особливо активно на окупованих територіях) співали радянські пісні російською, а в кількох населених пунктах Росії, починаючи з Москви — українською. Демонструючи таким чином «палку дружбу до останнього».


І ось тепер запорізькі виконавці, які й у думках не мали, яку хвилю підніме їхня акція 13 листопада, проспівали вже українські пісні. Якою цього разу буде відповідь путінського «Агітпропу», стане зрозуміло вже ближчими днями.


Запоріжжя.