Благодійний забіг "Пробіжи -- допоможи!" відбудеться в неділю в Ужгороді напередодні Дня Святого Миколая Чудотворця. Його мета -- популяризація і пропаганда здорового способу життя, розвитку масового спорту, а також збирання коштів для підтримання проектів громадського об'єднання "Щасливі діти". Останні стосуються допомоги вихованцям дитячих будинків та дітям із малозабезпечених родин. "Участь у змаганні може взяти будь-хто, незалежно від віку та статі. Тому чекаємо всіх охочих біля пам'ятника Миколайчику, що на площі Театральній в Ужгороді", -- зазначив один з організаторів, представник "Uzhhorod running club" Микола Машіка.

 

В Ужгороді вже сформована ціла спільнота, представники якої полюбляють біг та здоровий спосіб життя. Аби долучитися до гурту, не обов'язково бути спортсменом. Головне -- любити бігати. А ще -- інколи хотіти робити добрі справи. "Просто пробігтися, тим паче в такий день, замало. А тому вирішили долучитися до представників ГО "Щасливі діти" і через них допомогти діткам з інтернатних закладів, а також допомогти в реалізації інших проектів", -- каже Микола.

 

Участь у змаганнях передбачає внесення благодійної допомоги. Розмір внеску визначає сам учасник. Якщо ж сума внеску перевищить півсотні гривень, учасник забігу отримає в подарунок святкову новорічну шапку Миколая, магнітик з емблемою забігу.

 

Активісти пробіжать набережною Ужа лише два кілометри, але цього, на їхню думку, достатньо, аби привернути увагу суспільства.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України