Потяг Єднання прибув до Запоріжжя.

 

"Голос України" вже розповідав, що зі столиці cходом та півднем України рушив четвертий Потяг Єднання "Труханівська Січ". І ось зо дві сотні пасажирів поїзда прибули до Запоріжжя. Зустрічав їх військовий оркестр. А пізніше у приміщенні вокзалу Запоріжжя-1 відбувся флешмоб "Реве та стогне Дніпр широкий"...

 

Серед інших помітних заходів, які відбулися під час перебування поїзда в місті -- покладення квітів до пам'ятного знаку Героям Революції Гідності. Тут же, під стінами адмінбудівлі обласної влади, відбувся й молебень за мир.

 

Власне, про насичену програму перебування гостей у Запоріжжі найкраще розповів під час зустрічі з ними голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль: "У нас в обласному центрі багато чудових місць. Сьогодні ви, зокрема, відвідаєте острів Хортицю -- колиску українського козацтва, побуваєте й на Дніпрогесі та інших знакових для туристичного Запоріжжя об'єктах. Сподіваюся, наш край залишиться у вас у гарних спогадах та вам буде що розповісти про нашу землю".

 

Нагадаємо, волонтери, студенти, громадські діячі та військові з різних областей України, а саме вони стали "екіпажем" Потяга Єднання, після Запоріжжя відвідають Волноваху, Маріуполь та Бердянськ. Далі -- подорожуючи півднем України, активісти завершать свій маршрут в Одесі, після чого поїзд повернеться до Києва.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України