Понад два місяці на 438-метровій ділянці між вулицями Поштовою та Жуковського у Запоріжжі встановлювали безшумні рейки. Подія це непересічна, бо дала змогу відновити нормальне транспортне сполучення освітньо-торгово-культурного Олександрівського та найбільшого в місті Шевченківського районів. Зауважимо, що трамвайний рух вулиці Земського лікаря Лукашевича односторонній, тому з обох боків осучаснені рейки оточує старий і поношений асфальт.

 

А ще згадана вулиця -- одна із тих, з яких і починався повітовий Олександрівськ. Донедавна вона носила назву Жовтнева, а до революції 1917 року іменувалася Тюремною. І хоча тюрми тут ніякої немає (окрім колишньої військової комендатури), вулиця роками виглядала чи не найзанедбанішою у місті. Особливого "колориту" додавала наближеність до Центрального ринку Запоріжжя. В районі якого, схоже, і правила дорожнього руху не діють, і поліція (а до того міліція) чомусь не наважується з'являтися. Тому кинутий на трамвайних рейках автотранспорт чи перегони вантажівок по шпалах -- тут звичне явище, на яке вже ніхто й уваги не звертає. Як на вибоїни та вже й справжнісінькі ями на дорозі.

 

У міської влади, здається, нарешті дійшли руки до тутешнього трамвайного полотна. А ось до асфальтового покриття вулиці -- поки що ні. Як і до обшарпаних або ж відремонтованих у "різнокаліберному" стилі будинків. Які відверто псують враження не те що про вулицю, а й про ціле місто.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України