За останній тиждень на Рівненщині занедужали майже 10 тисяч людей, що на третину більше, ніж за попередній. Серед захворілих -- майже 70% дітей, повідомили у ДП "Рівненський обласний лабораторний центр МОЗУ". За сім днів до лікарень потрапили 273 особи, з них -- 190 дітей.

 

Вірусологічною лабораторією ДУ "Рівненський ОЛЦ МОЗ України" встановлено вірус грипу А (H3N2) (Гонконг) у 14 хворих з Дубровицького, Острозького, Корецького, Радивилівського районів та Рівного. У загальноосвітніх закладах обласного центру оголошено карантин, повідомляє Тетяна ПАНАСЮК.

 

У П'ятихатському районі, що на Дніпропетровщині, закрито на карантин всі три міські школи. Аналогічна ситуація і в сусідніх Жовтих Водах. Що стосується закладів освіти Верхньодніпровського району, то, за інформацією начальника райвідділу освіти Наталії Ходос, на вимушених канікулах перебувають школярі з чотирьох сільських, а також учні початкових класів шкіл райцентру, інформує наш кореспондент Олена ЧЕРНЯВСЬКА.

 

І навчальні заклади Львова теж закриті через збільшення захворюваності. Активізація епідемічного процесу серед дітей до 17 років становила 61%, значно більше, ніж торік, дізнався наш власкор Богдан КУШНІР.

 

У Запоріжжі всі школи -- на вимушених канікулах, а дитсадки поки що працюють. Втім, їхня робота може бути припинена у будь-який день. Із 9758 випадків захворювань, зафіксованих минулого тижня в місті, 57%  припадають на дітей, передає наш власкор Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Голос України