В Івано-Франківську відбулось виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності. Народний депутат від Прикарпаття, заступник голови комітету Михайло Довбенко (на знімку) повідомив, що такі виїзні засідання проводять систематично і це дає змогу реально оцінити економічну ситуацію в державі та ознайомитися з роботою місцевих представників фінансових інституцій.

 

За його словами, в комітеті напрацьовується ціла низка потрібних законопроектів, тому «важливо володіти ситуацією в областях України, щоб максимально наблизити наші законодавчі ініціативи до потреб суспільства. У свою чергу голова ОДА Олег Гончарук подякував народним депутатам за допомогу у розв’язанні тих проблем, які сприяють розвиткові економіки краю, та зазначив, що сьогодні потрібно забезпечити доступ до кредитних коштів підприємств, які працюють у реальній економіці, щоб вони могли розвиватися, створювати нові робочі місця і, відповідно, наповнюватимуть бюджети різних рівнів.


Очільник Прикарпаття також зазначив, що область займає хороші позиції у сфері сільського господарства. Завдяки кредиту державного «Укрексімбанку» в Городенці цьогоріч введено в експлуатацію другу чергу сучасного елеваторного комплексу, загальна потужність якого становить 85 тисяч тонн зерна.


Раніше схоже підприємство відкрилося в Рогатинському районі. Але для підтримки аграрної галузі, за його словами, також важливо надавати допомогу товаровиробникам, зокрема створити умови для страхування сільгосппідприємств. На що прозвучала відповідь, що комітет готує законопроект про особливості агрострахування в Україні. Гості також почули про проблеми реструктуризації валютних кредитів фізичних осіб, з якою громадяни часто звертаються до облдержадміністрації, та врегулювання законодавства щодо діяльності кредитних спілок.


Під час зустрічі начальник управління міжнародного співробітництва, євроінтеграцій та туризму ОДА Дмитро Романюк також презентував гостям матеріал про здобутки та потенційні можливості Прикарпаття, основні на-
прями розвитку різноманітних галузей економіки, реалізовані проекти та програми. На що заступник голови комітету Руслан Демчак сказав, що область має великий потенціал, однак для реалізації запланованих проектів керівництву краю потрібно залучати більше інвестицій, як зовнішніх, так і внутрішніх. Тема місцевих позик та муніципальних облігацій якраз і була одним із питань, які члени комітету розглянули на виїзному засіданні. Народні депутати одноголосно ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих видів облігацій (№5068).

Івано-Франківська область.