У Луцьку на вулиці Наливайка відкрили амбулаторію сімейної медицини, яка обслуговуватиме мешканців мікрорайону (на знімку). Тут працюватимуть три лікарі загальної практики, які надаватимуть первинну меддопомогу 5712 дорослим та 1400 дітям.

 

Для забезпечення потреб мешканців в якісних медпослугах було вивільнено приміщення. Улітку міськрада виділила з міського бюджету понад мільйон гривень для капітальної реконструкції споруди під амбулаторію сімейної медицини, а в листопаді — ще 504,4 тисячі гривень на придбання медобладнання та меблів.


Виступаючи на відкритті закладу, міський голова Микола Романюк наголосив, що згодом тут зможуть отримувати медпослуги й мешканці села Прилуцьке, з яким Луцьк підписав договір про співпрацю. Він також повідомив, що найближчим часом планується відкриття амбулаторії сімейної медицини на вулиці Домни Гордіюк і розширення амбулаторії на вулиці Бенделіані. У подальших планах — відкриття такого закладу, яких, до речі, в Луцьку вже п’ять, у районі вулиці Дубнівської.

Волинська область.

 

 

Фото відділу інформаційної роботи Луцької міськради.