Посадовці одного з держлісгоспів Черкащини через злочинні схеми розікрали лісу на понад 2,2 млн. грн.

 

Дії мафіозної групи викрили працівники управління захисту економіки Нацполіції у Черкаській області. Правоохоронці встановили, що службові особи держлісгоспу вносили до офіційних документів завідомо неправдиву інформацію щодо обсягів виконаних робіт, деревини, а також організовували фіктивні конкурсні процедури для вирубки лісових ресурсів та аукціони з продажу необробленої деревини. Злодії у змові з комерційними структурами вивозили з лісу крадене, переробляли його на приватних пилорамах і реалізовували на псевдо-аукціонах.

 

Прокуратура області відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ.

 

У рамках розслідування поліція провела дев'ять санкціонованих обшуків на території держпідприємства та за місцем проживання фігурантів кримінального провадження. Під час обшуків вилучено 1 тис. кубометрів незаконно вирубаного лісу-кругляка та 500 кубометрів пиломатеріалів. У сховках крадіїв знайдено також 44,9 тисячі доларів США, 29,5 тисячі євро, 251 тисячу гривень, 15 банківських карток.

 

Нині правоохоронці проводять комплекс заходів, спрямованих на виявлення кола осіб, причетних до розкрадання лісу, а також встановлюється загальна сума завданих державі збитків.

 

Ліна ЛЕБЕДЕНКО-ТИТАРЕНКО.

 

Черкаська область.

 

Голос України