Філію Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді "Арніка" урочисто відкрили у селищі Нижні Ворота Воловецького району.

 

На знімках:

 

під час відкриття "Арніки"

 

Фото надано
прес-службою обласної ради.

 

-- За зміну "Арніка" може прийняти до сімдесяти дітей. І не лише під час канікул, -- розповідає голова ОДА Геннадій Москаль. -- Учні тут відпочиватимуть і оздоровлюватимуться цілорічно, для цього створено всі умови, а їх навчання організують у місцевій школі.

 

За його словами, першими в "Арніці" відпочиватиме група дітей із прифронтових сіл Луганської області. З цього приводу вже була телефонна розмова з керівництвом тамтешньої обласної військово-цивільної адміністрації.

 

-- На Донбасі досі чимало людей вірять у насаджені Партією регіонів "страшилки" про Західну Україну та "бандерівців", які ненавидять усіх, хто розмовляє російською мовою, -- продовжує Г. Москаль. -- Однак після перших візитів школярських груп із Донбасу на Закарпаття психологія і дітей, і їхніх батьків кардинально змінюється. Маємо сучасний центр дитячого відпочинку, який використовуватимемо і для реалізації відомого лозунгу "Схід і Захід -- разом".

 

До речі, реконструкція цього позашкільного навчального центру тривала ще з 2011 року. А 2014-го через військові дії на Донбасі та відсутність фінансування була припинена. У лютому під час поїздки на Воловеччину голова ОДА доручив до кінця року здати центр в експлуатацію, що й було виконано за кошти обласного бюджету. Так район отримав сучасний дитячий центр і 35 додаткових робочих місць.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України