У Житомирі в розпалі Різдвяний ярмарок. Проводять його вже втретє. Організаторами свята традиційно виступають Житомирська міська рада та Фонд родини Розенблат, допомагають й інші спонсори. На майдані Сергія Корольова, біля головної ялинки, встановлено будиночки, де господарюють майстри народної творчості. А через дорогу -- фуд-зона, де можна поласувати смаколиками, національними стравами різних народів тощо. Наприклад, шеф-кухарем узбецької кухні є Бахтіяр, він із Фергани. Готує дуже смачний плов та інші м'ясні страви. Два грузини -- Бадрі та Гіві -- -- дуже старалися, привезли обладнання для справжніх хачапурі з сиром сулугуні. Порядкує тут і Джозеф із Палестини: він найкраще в Житомирі готує шаурму. А ще шашлик, шурпа, бургери та ковбаски -- це далеко не повний перелік того, чим можна поласувати тут. Тим, хто дотримується посту, смакуватиме плов із грибами. Є також медовуха, а в Португалії замовили великий мідний казан -- у ньому готують глінтвейн. Утім, організатори дозволили тільки слабоалкогольні напої.

 

Оксана ЛУК'ЯНЕНКО.

 

Житомир.

 

Голос України