У комітетах: підсумки


Упродовж 2016 року парламентський Комітет з питань транспорту підготував та направив на розгляд Верховної Ради законопроекти, які дадуть поштовх розвитку автомобільного, водного, залізничного та авіаційного транспорту.

На цьому наголосив у коментарі журналістам заступник голови Комітету з питань транспорту, народний депутат фракції партії «Блок Петра Порошенка» Борис Козир.


«2016 рік був досить складний, — зазначив парламентарій. — Відбулася зміна уряду, профільного міністра, щомісяця ми змушені були 20 відсотків доходів бюджету спрямовувати на протидії агресору на Донбасі. Проте ми зробили все, щоб зупинити падіння економіки та почати поступове зростання».


«Законопроекти Комітету з питань транспорту дадуть імпульс розвитку економіки України, — підкреслив Б. Козир. — Це ухвалені закони щодо створення Дорожнього фонду та реформування системи управління дорожнім господарством. Ці два закони мають запрацювати у 2018 році, а у 2017-му уряд має забезпечити їх імплементацію».


Борис Козир підкреслив, що одним з перших кроків парламенту в 2017 році має стати ухвалення законопроектів, які дадуть старт розвитку внутрішнього водного транспорту: «На порядку денному парламенту вже стоїть проект закону 2475а «Про внутрішній водний транспорт», законопроекти №№ 2712 та 2713, які вносять зміни до Митного кодексу та Кодексу торгового мореплавства щодо розвитку судноплавства».


Заступник голови комітету зазначив, що у 2016 році завершується підготовка остаточної нової редакції закону про залізничний транспорт. «Серед досягнень у галузі залізничного транспорту в 2016 році хочу відмітити запуск швидкісних потягів до обласних центрів та відкриття 23 грудня залізничного маршруту Київ — Перемишль (Польща)», — сказав політик.


Вл. інф.