У Житомирі в розпалі різдвяний ярмарок. Триває він уже втретє. Організаторами свята традиційно виступають Житомирська міська рада та Фонд родини Розенблат, допомагають й інші спонсори. На майдані Сергія Корольова, біля головної ялинки, встановлено будиночки, де господарюють майстри народної творчості. А через дорогу — фуд-зона, де можна поласувати смаколиками та національними стравами різних народів. Наприклад, шеф-кухарем узбецької кухні є Бахтіяр, він із Фергани. Готує дуже смачний плов та інші м’ясні страви. Два грузини — Бадрі та Гіві — дуже старалися, привезли обладнання для справжніх хачапурі з сиром сулугуні. Порядкує тут і Джозеф з Палестини — він найкраще в Житомирі готує шаурму. А ще шашлик, шурпа, бургери та ковбаски — це далеко не повний перелік того, чим можна поласувати тут. Тим, хто дотримується посту, смакуватиме плов з грибами. Є також медовуха, а в Португалії замовили великий мідний казан — у ньому готують глінтвейн. Утім, організатори дозволили тільки слабоалкогольні напої.

Житомир.