В сучасному світі автомобіль не є ознакою високого статусу чи великого багатства – це вид транспорту, яким користується багато хто з нас. Звичайно, є моделі авто від відомих світових брендів, які є престижними і коштують досить дорого, але більшість купує машину з функціональних міркувань, а не для того, щоб престижновиглядати.

Враховуючи великий попит на автомобілі, бачимо на ринку величезну кількість пропозицій унайрізноманітніших цінових категоріях. Китайські автомобілі відносяться до бюджетної лінійки авто, саме тому вони користуються такою високоюпопулярністю.

Недоліки і переваги китайської автомобільної продукції

Ще донедавна в споживацьких колах до продукції китайського автопрому ставилися досить скептично – незадоволення від низької якості часто бувало набагато вищим від радості, зумовленою економією коштів.

Сьогодні ситуація суттєво змінилася на краще – китайські автомобілі та комплектуючі до них характеризуються набагато краще. Це пояснюється тим, що багато відомих світових автомобільних концернів мають свою частку в китайських підприємствах, що виробляють авто і комплектуючі до них. Тому якість продукції з Китаю різко пішла вгору – сьогодні багато знавців автомобільної справи говорять про це.

Зростання якості китайських автомобілів автоматично привело до зростання попиту на них – споживачі бюджетних авто часто вибирають Geely, Chery та інші марки авто з Піднебесної. Відповідно виріс попит на запчастини до китайських авто – адже будь-яка машина потребує регулярного обслуговування та ремонту.

Якщо говорити про переваги китайських автомобілів та запчастин до них, можна зробити акценти на наступних рисах:

  • Невисока ціна;
  • Привабливий зовнішній вигляд;
  • Достойні технічні характеристики;
  • Хороша комплектація.

Але знавці говорять про те, що автомобільна сфера в Китаї на сьогоднішній день перебуває в стадії розвитку, тому продукція має і ряд недоліків:

  • Недостатньо якісна сировина;
  • Недостатній робочий ресурс.

Недоліки китайських машин є причиною виникнення різного роду поломок, ремонт яких потребує наявності якісних запчастин. Саме тому попит на деталі до китайських авто є досить високим.

Як вибирати запчастини до китайського автомобіля

Підшукуючи запчастини до китайського авто, обов’язково зверніть увагу на якість виготовлення. Адже вони можуть бути зроблені на солідному заводі, де використовується сучасне обладнання, нові технології, якісна сировина і забезпечено належний контроль характеристик. Але існує імовірність, що та чи інша деталь вироблена кустарним методом в звичайній майстерні, де використовують найдешевшу сировину і навіть не йдеться про контроль параметрів та відповідність нормам.

Тому варто відмовитись від купівлі запчастин до китайських авто на ринках – краще віддавати перевагу спеціалізованим магазинам, наприклад, mao.ua. Це вбереже вас від розчарувань з приводу низької якості товару та короткого терміну їх служби.