Якщо ви збираєтесь розпочати ремонтні роботи, щоб надати своїй оселі естетичного виду, зробити її оригінальною, чи просто практичною, то Ви маєте завжди пам’ятати про будівельний матеріал, який вже майже став магічним завдяки своїй універсальності –гіпсокартон. Купити його можна в спеціалізованому магазині konstruktiv.kiev.ua.

Гіпсокартон був винайдений та запатентований ще в далекому 19 сторіччі. Після низки, так би мовити, модернізацій, він був приведений до такого стану, в якому ми його бачимо зараз. Гіпсокартонний лист чи ГКЛ виготовляють із гіпсу, та паперу, який дозволяю регулювати вологість основної речовини, та захищає його від руйнувань під впливом води. За роки свого існування здобув широкого спектру застосування. Розповсюджений не тільки в Сполучених Штатах, звідки росте його коріння, але й в країнах пострадянського простору. Здебільшого застосовується, звісно, в будівництві. Його використовують для вирівнювання поверхонь, з подальшим нанесенням на нього кахлів чи штукатурки, будівництво перегородок, вирівнювання стель та інше.

Широкого використання він здобув саме завдяки своїй відносно низькій вартості, та легкості роботи з ним. Щодо застосування ГКЛ, то вам не треба буде володіти якимись особливими навичками, щоб, наприклад вирівняти вдома стіни. Методики роботи з ним настільки прості, що їх може опанувати кожен, кому це буде цікаво. Робота з листами гіпсокартону не потребую наявності безлічі інструменту вдома. Існують два основних принципи кріплення листів. Перший – приклеювання його до поверхні спеціальним клеєм. Другий – прикручування його шурупами з кроком 15-20 см до спеціальної решітки, що попередньо кріпиться на поверхню.

За особливостями застосування гіпсокартон буває:

  • звичайний;
  • вологостійкий;
  • вогнестійкий;
  • волого-вогнестійкий.

Звичайний ГКЛ без проблем можна використовувати у житлових приміщеннях, вирівнюючи стіни та стелю, створюючи елементи декору. В місцях з підвищеною вологістю, таких, як туалет, ванна чи душова кімнати, необхідно застосовувати вологостійкий гіпсокортон, щоб збільшити термін його служби. В таких місцях, як передбанник сауни, чи поблизу кухонної плити необхідно кріпити вогнестійкий гіпсокартон чи його варіації. Правильне застосування різних видів ГКЛ відповідно до техніки безпеки та особливостей умов його використання надасть змогу матеріалу прослужити для вас якнайдовше та без загрози вашій оселі.

Даний матеріал відносно м’який, тому за допомогою лобзиків можна вирізати з нього різні фігурні панелі, які потім кріпляться до стін чи стелі створюючи оригінальний та неповторний дизайн, придаючи вашій домівці специфічного шарму. З ГКЛ ви можете створювати безліч елементів інтер’єру, навіть арки. Тому, якщо ви дійсно маєте ідею створити вдома щось справді оригінальне, то гіпсокартон буде найкращим вибором для вас. Якщо ви просто маєте на меті швидко, зручно та без всіляких труднощів зробити ремонт оселі – цей матеріал також приємно вас здивує ціною та легкістю роботи з ним.