Капуста, хоч вона і дорожча, ніж у Києві, залишається в Житомирі символом стабільності: коштує на продовольчому ринку 4 гривні, як і місяць тому. Кілограм добірної моркви продають за 5 гривень. Є і дешевша, але чистити її доведеться довше. Цибулі, очевидно, пропонується значно більше, ніж місяць тому: тоді продавали в основному по 5 гривень, а нині по 3,80 — 4,50. За столові буряки (який же борщ чи вінегрет без них?) просять 5 гривень.

З того, що належить до вітчизняних вітамінних продуктів, найбільше є на прилавках і найбільший вибір — яблука. Ціновий діапазон широкий — від 7 до 14 гривень. Найдорожчі — сорту Чорний принц.


Свинина за місяць подорожчала на десятку — продається в основному за 80 гривень за кілограм. Підчеревину пропонують і за півсотні. А добірне сало — за 45. Це менше, ніж було ще недавно. Але причиною є, мабуть, не піст, а те, що з настанням морозів традиційно більше свиней іде під ніж. Кому не до смаку свинина, може придбати бройлера — 39 гривень за кілограм, або яловичу печінку, яка коштує приблизно стільки ж. Шанувальники морепродуктів можуть вгамувати свої апетити передусім свіжомороженим хеком чи скумбрією — 56 — 65 гривень.


По «молочці» — цілком очікуване сезонне подорожчання. Найдешевший варіант — на підході до ринку. Півторалітрова пластикова пляшка молока — 18 гривень, 45 гривень — кілограм сиру, 20 гривень півлітрова банка збираної сметани.


Біля пакетів з вітчизняною гречкою переважає цінник з цифрою 27, а біля імпортного рису — 23 гривні. Цукор коштує 14,5 гривні. Приблизно стільки ж вийде, якщо вартість 600-грамової буханки хліба «перекласти» в кілограм. 

Житомирська область.