Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що інформацію, яку оприлюднили ЗМІ і яка спричинила резонанс у столиці, було перекручено. Представники комунальних служб не ходитимуть по квартирах, у яких немає лічильників гарячої та холодної води, і не перевірятимуть реєстрацію в мешканців. «Але проблема обліку ресурсів є: надходить велика кількість скарг від киян, які повідомляють, що в багатьох квартирах мешкає більше осіб, ніж зареєстровано. Вони використовують воду, яка нині недешева, але платять за меншу кількість мешканців. Ми розглядаємо різні механізми, щоб забезпечити справедливу оплату за комунальні послуги».


Як пояснила прес-служба Київської міськдержадміністрації, у будь-якому разі проблему буде врегульовано, і киянам, які не мають лічильників, запропонують механізм оплати за фактично спожиті ресурси.


До речі, щоб допомогти малозабезпеченим з обліком води, Київрада днями виділила 10 мільйонів гривень на встановлення лічильників для окремих пільгових категорій громадян: інвалідів (дорослих і дітей), людей похилого віку з маленькою пенсією.


Вл. інф.