Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків разом із колегами перебувають на Донбасі. Вони привезли допомогу бійцям та подарунки в дитсадок «Ромашка», який було повністю зруйновано обстрілами бойовиків.

Закладу передали меблі, солодощі та книжки, зібрані в дошкільних закладах міста. Також Руслан Марцінків та перший заступник і за сумісництвом виконувач обов’язків міського голови Попасної, що на Луганщині, Микола Ханатов підписали угоду про співпрацю між містами. «Такими кроками ми демонструємо, що зміцнення партнерських відносин відповідає життєвим інтересам обох міст та їх громад», — цитує Марцінківа його прес-служба.

Варто зазначити, що це не єдина гуманітарна місія прикарпатців у Попасній. З вересня кваліфіковані медики з Івано-Франківщини допомагають колегам тамтешньої районної лікарні, привозять із собою ліки, інструментарій та медичне обладнання. Уже відбулося п’ять поїздок: службові відрядження тривають від двох тижнів до півтора місяця. За цей час було проведено понад сто операцій. Днями черговий десант з 10 медиків повернувся на Прикарпаття. Тепер чекаємо на гостей з Попасної. Візит заплановано на 19 січня.

Івано-Франківська область.