У Луцьку завершено черговий етап розпочатого у 2013 році проекту з відновлення гідрологічного режиму, поліпшення санітарного стану русла річечки Сапалаївки. Цей невеличкий струмок протікає центром міста і створював його мешканцям певні проблеми своїм занедбаним станом, підтопленням садиб і господарських споруд. Про це ще у 2010-му йшлося в опублікованій у «Голосі України» статті «Чи виживе річечка в центрі Луцька?».


Завдяки старанням міської ради ситуація поступово поліпшується. За чотири останні роки русло річки вже почищено від Теремнівських ставків у верхній її течії до вулиці Вінниченка, що в центрі Луцька. Було звільнено від мулу і ложе самих ставків, відремонтовано міст і шлюзову камеру, облаштовано береги.


У 2016 році за сприяння народного депутата Ігоря Лапіна з державного бюджету виділено 1198,8 тисячі гривень, ще 500 тисяч надійшло з міського бюджету. За ці кошти виконано роботи з будівництва мостового переходу з облаштуванням шлюзової камери на території парку імені 900-річчя Луцька, а також інші роботи з розчищення русла річки, облаштування мостового переходу, який з’єднує вулиці Мазепи та Ветеранів. Зведена тут сучасна гідроспоруда дасть змогу підвищити рівень води у ставках на території самого парку.

Волинська область.

 


На знімку: новий міст через Сапалаївку поблизу парку імені 900-річчя Луцька.


Фото відділу інформаційної роботи Луцької міської ради.