Запоріжжя новорічне -- це не лише численні майданчики з дитячими виставами, це вже й не тільки яскраво прикрашені новорічно-різдвяною атрибутикою кілька площ, а ціла низка вуличних дійств. Вони почалися ще з Дня Святого Миколая і завершаться лише перед Водохрещем.

 

Головним же майданчиком свята у Новорічну ніч традиційно стане Майдан Фестивальний у самісінькому центрі Запоріжжя. Тут розташувалися і головна міська ялинка, і ціла низка яскраво ілюмінованих архітектурних копій. Включаючи "Запорозьку січ" та Арку щастя з годинником, де можна загадати бажання. Тут же діятиме і Луна-парк.

 

Ще одна запорізька традиція -- це новорічні вистави. ПК "Дніпроспецсталь" традиційно вразить дітлахів музичною шоу-програмою під назвою "Джуманджі -- чарівні пригоди Тома і Джеррі" (за мультфільмами Волта Діснея). 24 і 25 грудня вже відбулися вистави, а йтимуть вони після Нового року впродовж усіх зимових канікул. На 2, 7 та 8 січня заплановано аж по три вистави на день.

 

Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр імені Магара вже з 22 грудня запрошує юних запоріжців на новорічну виставу "Пеппі Довгапанчоха" (Астрід Ліндгрен, реж. Тетяна Лещова -- по два покази на день). "Апельсинова принцеса" -- це вже доробок Запорізького академічного обласного театру юного глядача за п'єсою Карло Гоцці "Любов до трьох апельсинів". Головний режисер театру Олександр Фортус. Із 2 січня і до кінця канікул заплановано по дві (а 7--8 січня -- три) вистави на день.

 

У Запорізькому державному цирку до 15 січня по вихідних, а також і 1 січня, вистави "Цирку Чізеллі".

 

Все це, звичайно, розваги для юних глядачів. Більш дорослій аудиторії пропонується вистава Нового театру за п'єсою Миколи Михайлова -- запорізького журналіста і учасника АТО -- "Ялинки на 8-му поверсі, або Співай, а то...". Режисер -- Світлана Лєбєдєва. Передноворічний показ -- 29 грудня, потім протягом січня ще раз виставу побачать запорожці, а далі -- до самого початку лютого -- відбуватиметься її гастрольний тур містами Запорізької та Дніпропетровської областей.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України