Про це на брифінгу заявили директори Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич і Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Закарпатській області Василь Попадинець, підписуючи угоду про співпрацю.


Як зазначив Юрій Фущич, угода передбачає «консолідацію зусиль обох сторін з метою реалізації ефективної державної політики у сфері зайнятості населення та розширення доступу до безоплатної правової допомоги для громадян, зокрема, і для осіб, котрі звертаються до центрів зайнятості області».


У рамках співпраці передбачено проведення низки освітніх заходів для різних категорій населення. Зокрема, уроки та вікторини для учнів, семінари з правових питань для безробітних, роз’яснення і консультації із питань реалізації і захисту прав людини. Такі заходи відбудуться у всіх центрах зайнятості області та окремих загальноосвітніх школах. Отже, відтепер всі зацікавлені мають доступ до безоплатної правової допомоги, що сприятиме кращій реалізації права громадян на працю та інших трудових прав.


Ознайомитися з графіками і місцем проведення заходів можна на веб-порталі обласного центру зайнятості.


Василь Попадинець наголосив, що нині чимало закарпатців мають проблеми правового характеру, але не знають, куди звернутися, аби їх вирішити. Часто їм бракує грошей для захисту своїх інтересів. Фахівці ж структурних підрозділів системи безоплатної правової допомоги на Закарпатті завжди готові надати краянам фахові юридичні та правові консультації і роз’яснення, а в разі потреби забезпечити захист інтересів у суді.


«Слід зазначити, що фахівці бюро надають дієву допомогу тим краянам, які її найбільше потребують. Приміром, минулого тижня до Великоберезнянського бюро зателефонував чоловік, який попросив допомогти оформити йому субсидію. Оскільки він інвалід, то фізично не міг звернутися у відповідний державний орган. Фахівці відвідали чоловіка в лікарні та з’ясували, що він не користується соціальними пільгами, перебуває у скрутному матеріальному становищі й не має можливості придбати інвалідний візок, тому вирішили, крім надання йому правової допомоги, сприяти і в наданні соціальної. Працівники бюро допомогли інваліду написати заяву в селищну раду на отримання одноразової фінансової допомоги, а також заяви до терцентру соцзахисту населення Великоберезнянського району на отримання інвалідного візка і субсидії. У результаті чоловік отримав фінансову допомогу та візок, а також йому була призначена субсидія, — повідомив В. Попадинець. — Досвід діяльності бюро свідчить не лише про потребу громади у безоплатній правовій допомозі, а й про тенденцію довіри людей до системи безоплатної правової допомоги загалом».

Закарпатська область.