Новорічно-різдвяні свята цього разу дарують українцям шість святкових вихідних, тож нудьгувати не доведеться, принаймні у столиці. Киянам та гостям міста запропоновано аж 21 локацію, де відбуватимуться найрізноманітніші заходи.

 

Як відомо, головна новорічна красуня засяяла вогнями і прикрасами, виконаними в автентичному стилі, на Софійській площі. Тут у рамках проекту відбудеться 15 концертних програм. Працюватиме резиденція Святого Миколая, ярмарок народних майстрів і зона фуд-корту, а також колесо огляду, гірки, каруселі, дитячі розваги тощо. У Новорічну ніч у центрі Києва гратиме оркестр й виступатимуть українські артисти.

 

Не залишиться без розваг і головна вулиця столиці. Біля КМДА уже відкрилась фотозона "Новорічна казка на Хрещатику". Тут облаштували сферичний кінотеатр і приймальню Святого Миколая. На ялинковому маркеті можна придбати дизайнерські деревця, сувеніри та іграшки. Ще одна фотозона "Новорічне європейське містечко з'явилася на Поштовій площі. Тут можна побачити і десять стендів країн -- переможців пісенного конкурсу Євробачення. У програмі заходів -- фотоконкурс із цінними призами, танці, пісні та колядки. В цьому ж районі, на Контрактовій площі, триватиме фестиваль "Казки старого Подолу". А ще буде організовано парк казкових скульптур і атракціонів, відбуватимуться святкові концерти та ігротеки.

 

Театральна площа тим часом порадує 3D-шоу "Зимова казка" Його транслюватимуть на головний фасад Національної опери України імені Т. Г. Шевченка, а 19 грудня о 17:30 відбудеться театралізована новорічна програма "Пригоди Лускунчика та його друзів".

 

Цікаві заходи обіцяють і в парку Шевченка. Тут окрім Новорічно-різдвяних ярмарків проходитиме фестиваль "Казкові новорічні дива".

 

На Співочому ж полі впродовж 7 та 8 січня відкриє двері Зимова країна мрій, на гостей якої чекають різдвяний ярмарок, традиційні гуляння, святкові вертепи, виступи українських колективів та колядників.

 

Ну а завершиться Новорічно-різдвяний цикл гулянь у Гідропарку. Там на Водохреще поблизу каплиці на честь Хрещення Господнього представники Української православної церкви здійснять чин освячення води, а всі охочі зможуть зануритися в ополонку.

 

Окрім головної новорічної локації святкові заходи відбудуться також на Контрактовій і Поштовій площах. Так на Контрактовій площі триватиме фестиваль "Казки старого Подолу", а на Поштовій Фотозона "Новорічне європейське містечко на Поштовій площі".

 

Марина КРИВДА.

 

Київ.

 

Голос України