Генеральний прокурор України Юрій Луценко та міський голова Києва Віталій Кличко провели спільну нараду щодо проблем демонтажу незаконно встановлених у столиці яток і домовилися про співпрацю в процесі їх знесення.


Юрій Луценко висловив зауваження: поліції, яка не забезпечила спокійної роботи комунальникам, а також міським службам, які пошкодили кіоски під час знесення. Тепер, за словами Генерального прокурора, спільними діями всіх правоохоронних органів удасться довести справу до кінця й прибрати дві тисячі незаконних МАФів, що залишилися, з вулиць міста.


Віталій Кличко наголосив, що виконає своє завдання і наведе лад на вулицях. Адже у власників сотень кіосків (а таких у місті загалом майже 30 осіб) і тисяч торговців, які орендують у них МАФи, є альтернатива. Нині 30 відсотків торговельних площ на Хрещатику, третина місць на комунальних ринках, в інших місцях стоять порожні. Там можна законно організувати свою справу. Але декому простіше по-піратськи захопити ділянку землі, поставити ятку і не платити податків, а потім роками не реагувати на приписи про самостійний демонтаж незаконно встановлених кіосків, доводячи справу до силового протистояння з комунальними службами.


Міський голова Києва попередив торговців, що наступного року для всіх, хто залишиться легально торгувати, буде запроваджено єдиний архітектурний тип МАФів. Про це влада міста веде розмови щонайменше чотири роки, тож новиною для торговців це не стане.


Вл. інф.