Волинські журналісти видали першу неспеціалізовану газету шрифтом Брайля українською мовою. Презентація тижневика «Сім’я і дім» для людей з вадами зору відбулася в Луцьку. Видання здійснив холдинг «CІD MEDІA GROUP» у партнерстві з ГО «Генерація успішної дії» і Волинською обласною друкарнею.

 

— Ідея зробити нашу газету доступною людям з вадами зору виникла тоді, коли в Луцьку з’явилася можливість здійснювати поліграфію шрифтом Брайля, — розповіла головний редактор газети Наталія Пахайчук. — Тираж першого номера «Сім’ї і дому» шрифтом Брайля становить 30 примірників і буде безплатно розповсюджений адресно. Зокрема, надійде до місцевої організації УТОСу і Крупівського навчально-реабілітаційного центру для дітей з вадами зору. Фінансові витрати, пов’язані з друком газети, узяв на себе холдинг «CІD MEDІA GROUP» у рамках корпоративної соціальної відповідальності бізнесу.


— Досі незрячим були доступні тільки видання УТОСу шрифтом Брайля, — зазначив голова Волинської обласної організації ГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук. — Щоб такі проекти продовжувалися, розпочинаємо збір коштів на принтер «braіlle box», який здатен за хвилину видрукувати 15 сторінок шрифтом Брайля.


Того дня волинським журналістам було показано і перші в Луцьку меню, віддруковані шрифтом Брайля для кафе «Аліса» і пивного клубу «Карабас-Барабас».


ГО «Генерація успішної дії» звертається до меценатів і небайдужих громадян фінансово підтримати проект «Braіlle studіo». 


Реквізити для перерахунку коштів: 
ВОО ВГО «Генерація успішної дії» 
ЄДРПОУ 37004147 
Р-р 26008055511197 
МФО 303440 у Волинській філії ПриватБанку.

 

Волинська область.

 


На знімку: ця відвідувачка кафе може прочитати меню за допомогою шрифту Брайля.


Фото надане ВОО ГО «Генерація успішної дії».