Остання в цьому році сесія Чернігівської міської ради була доволі напруженою, зокрема, через те, що розглядали питання про ТЕЦ, яка є міською комунальною власністю, але попередньою владою була передана в оренду комерційній структурі "ТехНова". Нині орендарі просять міських депутатів погодити продовження оренди Чернігівської ТЕЦ. Сесія затвердила інвестиційну програму підприємства, яка потрібна для отримання 35-мільйонного кредиту від Світового банку. Міський голова Владислав Атрошенко запевнив, що фірма "ТехНова" погодила всі питання, які ставила міська рада. Зокрема, що всі поліпшення будуть на балансі міста.

 

Також очільник Чернігова зачитав звернення до громади німецького Меммінгема -- міста-побратима -- зі співчуттям щодо передчасної смерті їхнього мера. Він пропрацював на посаді 38 днів. Чернігівські депутати хвилиною мовчання вшанували пам'ять мера Меммінгема.

 

Сесія зменшила фінансування пільгових перевезень на 734 тисячі гривень. З переліку пільговиків виключаються 488 почесних донорів і 22 почесних працівників пенітенціарної служби.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігів.

 

Голос України