Вінницькі волонтери купили будинок для сім’ї з дев’ятьма дітьми добровольця Федора Твардовського. Нині він зі своїм підрозділом виконує завдання у зоні АТО у складі 95-ї десантної бригади.


Після демобілізації діти й дружина зустрінуть Федора в новому будинку у їхньому селі Ходаки Барського району. Напередодні Новорічного свята родина перебралася у значно більшу оселю.

«Раніше ми тулилися у маленькій старій хатині, — розповідає дружина бійця мати-героїня Олена Твардовська. — Коштів на кращу і більшу в нас нема. Де їх у селі заробити? Сталося все, як у сні, як у казці! Спершу навіть не повірила, що це для нас купили хату... Меншенькі діти все допитуються: «Мамо, а ми тут справді житимемо?» Подобається будинок і старшеньким».


Будинок, придбаний волонтерами, має площу 120 квадратних метрів. Привітати Твардовських із новосіллям приїхали ті, хто збирав кошти і підбирав помешкання.


— Федір Твардовський — єдиний із бійців, хто залишив удома дев’ятеро дітей і став на захист країни, — каже голова Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО Анатолій Сливінський. — Коли ми про це дізналися, вирішили зібрати кошти, щоб придбати на них більше помешкання. На щастя, нам це вдалося. Підшукували у такому місці, щоб дітям було недалеко до школи. Та й до центру звідси рукою подати.


Дружна сім’я Твардовських усім складом зустріла гостей. Не було за столом тільки глави родини. «Федір нині на Донеччині, — пояснила його дружина. — У листопаді минув рік, як пішов на службу. Йому вже сказали про гарну новину по телефону».


Багатодітних батьків у АТО не мобілізують. Добровольцем — можна. Саме так добився служби в десанті.


Детальніше про те, як збирали гроші на хату для бійця, хто зробив найбільший внесок, як обирали будинок, а також про невимовну радість від того, що деякі мрії все-таки збуваються під Новий рік, розповімо в одному з наступних чисел газети.
 


Вінницька область.