Вийшла у світ унікальна колекційна марка, що увічнює пам’ять військовослужбовців, які загинули на сході України, — Андрія Матвієнка, Олега Сидора, Сергія Табали, Євгена Лоскота, Георгія Тороповського, Ігоря Гольченка, Сергія Свища, Ігоря Брановицького і Миколи Колосовського. В образі дівчинки-ангела — маленька Олександра, донька героя-прикордонника Андрія Матвієнка з Кропивницького. Андрій проходив службу в Донецькому прикордонному загоні. Загинув у серпні 2014 року, ціною власного життя врятувавши десятки побратимів (Голос України за 02.03.2016. «Герої житимуть у назвах вулиць»).

У презентації, що відбулася нещодавно в Києві, взяли участь рідні та близькі полеглих, серед яких — Олександра разом із мамою Іриною. А також військовослужбовці Держприкордонслужби. Під час заходу маленька Олександра разом з мамою, українським філателістом Андрієм Пилюхом та організаторами запустили марку в обіг, поставивши на ній печатку (на знімку).

Ідея створення марки належить волонтеру Володимиру Мащаку та тернопільському митцю Андрію Говді. Автори ідеї, організатори та учасники презентації сподіваються, що вона нагадуватиме людям про відважних українських захисників не лише на території нашої держави, а й за її межами.

Петро МЕЛЬНИК (за матеріалами офіційного сайту ДПСУ).

Кіровоградська область.

Фото з сайту ДПСУ.