Перший у нинішньому році гуманітарний вантаж — понад дві тонни продуктів — відправили бійцям на Донбас із Вінниці члени громадської організації «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій і волонтерів АТО».

Представник організації Олеся Шуткевич розповіла «Голосу України», що з харчами допомогли жителі обласного центру, а також Барського району та міста Немирів. Значна частина наїдків приготовлена в домашніх умовах. «Чи не найбільше постаралися парафіяни Немирівського храму Успіння Пресвятої Богородиці Київського патріархату, — каже пані Олеся. — Наліпили двісті кілограмів вареників. Передали також голубці, овочі, фрукти, консервацію».

Волонтери з Бара приготували три відра куті. Її доставив до обласного центру, звідки відправили вантаж на схід, Володимир Маліцький. Розповів, що зібрати продукти разом із іншими допомагав навіть міський голова, а по селах — керівники громад, депутати, пересічні громадяни. Серед продуктів — багато домашньої випічки, м’ясних виробів, консервації.

— Вантаж прибуде на Донбас на Різдво, — каже голова ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» Анатолій Сливінський. — Тому так багато домашніх харчів. Передамо їх бійцям батальйону «Київська Русь» і 54-ї окремої механізованої бригади. Вони перебувають у гарячій точці на Світлодарській дузі. Перед тим буде ще одна зупинка — у Майорську. Сюрпризом для хлопців стануть листи від студентів вінницьких навчальних закладів. Їх написання організували працівники Музею української марки.

Віктор СКРИПНИК.

Вінницька область.