Мікроавтобус для Центру реабілітації дітей і молоді з функціональними обмеженнями, придбаний у складчину владою, депутатами та спонсорами, передав голова Вінницької облради Анатолій Олійник.

 

На знімку:

 

голова Вінницької облради
Анатолій Олійник
під час перебування
у Центрі реабілітації дітей та молоді

 

Фото
з сайту Вінницької облради.

 

Заклад розташований у селі Гнатків Томашпільського району, за сто кілометрів від Вінниці. "Це єдиний в області реабілітаційний центр для такої вікової категорії вихованців, розташований у сільській місцевості, -- уточнив Анатолій Олійник. -- Транспортний засіб для їх перевезення є неодмінною умовою існування установи. Кошти збирали всі разом -- частину грошей виділила обласна влада, значну суму надано з бюджету Томашпільського району, підставили плече окремі депутати, спонсори...".

 

Нині у центрі перебувають 23 дітей і підлітків. Протягом дня з ними проводять заняття, вони отримують передбачені процедури у реабілітаційних кабінетах. До їх послуг спортивний зал та кімната відпочинку, пристосовані спеціально для людей з функціональними обмеженнями. Вранці вихованців привозять до закладу, увечері знову розвозять по домівках. За десять років існування колектив закладу перебрав значну частину турбот від батьків, які виховують дітей з фізичними вадами. Названий реабілітаційний центр має свою філію у селищі Вапнярка. Анатолій Олійник запевнив, що так само забезпечать транспортом і філію.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України