У Хортицькому районі небайдужий чоловік помітив, що підлітки чіпляються до дівчинки. Він став на її захист, коли з'ясувалося, що 13-річна "леді" -- нетвереза. Розпитавши, що й до чого, чоловік відвіз її за адресою бабусі. Двері відчинила родичка, а за її спиною стояли ще дві неповнолітні. Чоловік запідозрив недобре і викликав поліцію.

 

Немолода жінка і справді виявилася бабусею однієї з дівчаток. А троє її гостей -- втікачками із бердянського інтернату. Дві дівчинки збиралися просто переночувати і вирушити мандрувати далі. Тепер усю компанію повернуть до закладу.

 

Тим часом, у Південному мікрорайоні Запоріжжя розігралася драма часів Пушкіна. Двоє "джентльменів", не поділивши "предмет зітхань", перейшли до "дуелі". Секундантом був ще один "джентльмен". Стрілялися по черзі з травматичного пістолета. У результаті травми -- у кого живота, а у кого кінцівок -- дістали всі троє стрільців віком від 12 до 15 років. Небайдужі перехожі викликали поліцейський патруль, який доправив "бійців" батькам, знайшов згаданий вище "предмет зітхань" та провів з нею виховну бесіду...

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України