Платники податків Вінниччини протягом минулого року перерахували до бюджетів усіх рівнів понад вісім з половиною мільярдів гривень. Більш як половина коштів залишилися у місцевих скарбничках.

 

Інформацію про рекордний "урожай" на податковій ниві розміщено на сайті головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області. За словами керівника обласного відомства Руслана Осмоловського, загальна сума податків у 2016-му перевищує надходження за попередній рік на 2,3 мільярда гривень.

 

-- Маємо позитивну динаміку у наповненні державного і місцевих бюджетів, -- наголошує Руслан Осмоловський. -- Надходження до державного бюджету становить плюс 671 мільйон гривень порівняно з 2015 роком, а місцеві скарбниці отримали більше на 1,6 мільярда гривень.

 

Значне зростання коштів на рахунках місцевих територіальних громад фіскали пояснюють насамперед фінансовою децентралізацією. Дала свої результати також системна робота органів фіскальної служби з підприємцями -- юридичними і фізичними особами. Зрештою, бізнес став більш відповідальним у сплаті податків.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України