Майже кожен четвертий кілограм цукру у державі зварено у 2016-му на Вінниччині. З конвеєра зійшло 430 тисяч тонн солодких кристалів. Буде ще більше, бо один завод продовжує роботу.

Навіть у Різдвяну ніч варитимуть цукор на Жданівському цукрозаводі, що у Хмільницькому районі. Зупинка підприємства з безперервним виробничим циклом призведе до значних втрат. У нічну зміну до праці стануть робітники та інженерно-технічні працівники.

Решта п’ять заводів, на яких переробляли буряки урожаю 2016-го, вже завершили виробничий сезон. Найбільше солодких кристалів отримали на Крижопільському цукрозаводі — майже 136 тисяч тонн. Це рекордний показник підприємства за останні п’ять років. Таким здобутком колектив відзначив 30-й виробничий сезон. На Гайсинському цукровому теж мають гарний результат: тут зварили 116,6 тисячі тонн солодкого піску.

Наблизитись до рубежу у сто тисяч тонн планують жданівські цукровари. За інформацією обласної асоціації «Поділляцукор», тут уже виробили понад 72 тисячі тонн продукції. Фахівці прогнозують, що підприємство працюватиме до Старого Нового року. 14 січня тут пролунає останній заводський гудок у нинішньому виробничому сезоні.

Вл. інф.