Мікроавтобус для Центру реабілітації дітей і молоді з функціональними обмеженнями, придбаний у складчину владою, депутатами та спонсорами, передав голова Вінницької облради Анатолій Олійник.

 

На знімку: голова Вінницької облради Анатолій Олійник під час перебування у Центрі реабілітації дітей та молоді.

 

Заклад розташовано в селі Гнатків Томашпільського району за сто кілометрів від Вінниці. «Це єдиний в області реабілітаційний центр для такої вікової категорії вихованців у сільській місцевості, — уточнив Анатолій Олійник. — Транспортний засіб — неодмінна умова існування установи. Кошти збирали всі разом — частину грошей виділила обласна влада, значну суму надано з бюджету Томашпільського району, підставили плече й деякі депутати та спонсори...»

Нині у центрі перебувають 23 вихованці. Протягом дня з ними проводять заняття, вони отримують передбачені процедури у реабілітаційних кабінетах. До їх послуг спортивний зал та кімната відпочинку, пристосовані спеціально для людей з функціональними обмеженнями. Вранці дітей привозять до закладу, увечері — розвозять по домівках. За десять років існування колектив закладу перебрав значну частину турбот від батьків, які виховують дітей з фізичними вадами. Цей реабілітаційний центр має й свою філію — у селищі Вапнярка. І Анатолій Олійник запевнив, що і філію забезпечать транспортом.

Віктор СКРИПНИК.

Вінницька область.

Фото з сайту Вінницької облради.