Обласний фестиваль колядок «Різдвяні дзвіночки» за участю церковних і світських хорів розпочався на Вінниччині в обласному Будинку офіцерів. Особливістю цьогорічного дійства є те, що воно відбуватиметься у кожному з 27 райцентрів краю. Про це повідомив «Голосу України» секретар Вінницької єпархії Української Православної церкви Владислав Демченко. «Десятий рік поспіль Вінницька єпархія організовує фестиваль «Різдвяні дзвіночки», — каже протодиякон Демченко. — За цей час мистецький захід набув неабиякої популярності. Вирішили поширити його на всі райони, щоб якомога більше охочих мали можливість долучитися у світлі дні Різдва до прекрасної хорової музики і співів, до народних і релігійних традицій. Їх відродження — мета фестивалю».

Першим райцентром, де лунали «Різдвяні дзвіночки», стало історичне місто Бар. На сцену по черзі виходили усі хори місцевих храмів (на знімку).

Фото з сайту Вінницької єпархії.

Співи звучатимуть протягом десяти днів. Закінчиться фестиваль напередодні свята Водохреща великою програмою за участю кращих колективів.

Віктор СКРИПНИК.

Вінницька область.