Міськрада Вінниці отримала грант у сім з половиною мільйонів гривень від Швейцарського бюро співробітництва в Україні на реалізацію власного проекту "Розвиток велосипедної інфраструктури".

 

Повідомлення про це розміщено на сайті міськради. Презентувала проект директор комунального підприємства "Інститут розвитку міст" Аліна Дяченко. За її словами, всі складові проекту плановано втілити в життя протягом нинішнього і наступного років. "За цей час маємо реалізувати чотири складові програми, -- зазначає Аліна Дяченко. -- У кожної з них є своя назва -- "Розвиток міської велоінфраструктури", "Велосипеди в муніципалітеті", "Муніципальний велопрокат" та "Муніципальна велошкола". Якщо конкретніше, то у місті буде встановлено 30 велопарковок біля бюджетних установ і організацій, частина з яких матиме накриття. Крім того, тут з'являться модульні станції для велопрокату. Також плановано придбати сорок велосипедів для працівників міськради.

 

За словами Аліни Дяченко, у велошколі кожен охочий мешканець міста матиме можливість навчитися їзди на велосипеді в умовах міста. Зокрема, передбачено такі навчальні курси, як "Велосипедом до школи" та "Велосипедом на роботу". До навчального процесу залучатимуть волонтерів із громадської організації "Вінниця мобільна". Проект "Розвиток велосипедної інфраструктури" є продовженням розпочатої роботи з облаштування велодоріжок, їх уже обладнано на загальній відстані понад десять кілометрів.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України